Batterijakten

Batterijakten är ett initiativ för att öka miljömedvetenheten hos barn och unga. Batterijakten är ett samarbete mellan Håll Sverige Rent, Varta batterier och Clas Ohlson.

Anmäl klassen till Batterijakten 2018!

Batterijakten är återvinningstävlingen för Sveriges alla fjärdeklassare.
Mellan den 1 februari och 23 mars pågår Batterijakten 2018. De 500 första klasserna som anmäler sig får dessutom fina insamlingspåsar till hela klassen, samt en batterimätare. Anmäl din klassen redan idag!

Hur går tävlingen till?

Batterijakten 2018 är uppdelad i två deltävlingar; utbildning och insamling.
I Batterijakten tävlar alla på samma villkor –eftersom klassens insamlade vikt slås ut per elev i klassen. Vinnaren måste också ha gjort minst fyra av de sex lektionerna i deltävlingen utbildning.

Ni lämnar in batterierna till valfri Clas Ohlson-butik eller på närmaste återvinningscentral. Vid inlämningen måste alla batteriernas pluspoler vara tejpade.
Personalen på Clas Ohlson hjälper till att registrera vikten på klassen sida. Lämnar ni in batterierna på en återvinningscentral är det klassens lärare som ansvarar för att de batterier som lämnas in också registreras på klassens profilsida. Be gärna om ett kvitto på era inlämnade batterier på återvinningscentralen.

Insamlingen av batterier pågår endast mellan den 12 mars och den 23 mars!

Vilka batterier tar Batterijakten emot?

Alla batterier som använts hemma, det vill säga lösa småbatterier och engångsbatterier. Batterierna ska komma från hushåll och liknande privat bruk. Vi tar inte emot batterier som hämtats i butiker och annan näringsverksamhet som själva har en egen returinlämning.

Vi tar inte emot uppladdningsbara batterier, eller föremål med inbyggda batterier (dessa kan lämnas in till Clas Ohlson men är inte med i tävlingen). Vi tar heller inte emot bilbatterier. Dessa ska återlämnas på inköpsstället eller på kommunens återvinningscentraler.

 

Läs mer om tävlingen och anmäl dig på www.batterijakten.se

På webbsidan hittar du även en mängd pedagogiskt material att inspireras av samt ett roligt och lärorikt spel.

Toppbild1