Earth Hour

I samband med Earth Hour, utlyser WWF och STF en tävling där ni får ta er an rollen som turistguide och göra reklam för just er stad eller kommun. Vad gör just er hemort till det perfekta resmålet?

I samband med Earth Hour, utlyser WWF och STF en tävling där ni får ta er an rollen som turistguide och göra reklam för just er stad eller kommun. Vad gör just er hemort till det perfekta resmålet? Här får ni utrymme att jobba med er klass kring hur våra resor påverkar klimatet och om hur vi själva kan göra skillnad. Samtidigt får eleverna chans att på nytt upptäcka sin hemort och själva berätta om sina egna lokala pärlor och smultronställen. Ta chansen och anmäl er!

Tillsammans med Svenska Turistföreningen anordnar WWF en skoltävling med start under Earth Hour. Här ska ni samla era bästa tips genom att skapa ett häfte, en poster eller kanske en reklamfilm som lockar andra till era bästa lokala semesterställen. Visa gärna ert arbete för andra barn/elever, för vårdnadshavare eller varför inte prata med kommunen om att visa upp verken offentligt.

De tre vinnande bidragen får varsin klass/gruppuppsättning av STFs Allemansrättsskola, där barnen/eleverna får göra en skattjakt som tar ca en timme och där de i slutet får fram en kod som de kan använda för att öppna en skattkista med individuella priser i. De vinnande bidragen får även en plats i WWF Magasin, samt en hyllning på vår sajt och hos STF.

Var med ni också!

 

Foto: Foto med de två yngre barnen: Sofie Lantto. Övriga STF.