Handbollsjakten

Samla handbollar tillsammans i klassen eller gruppen, genom att klara olika utmaningar i tre nivåer – guld, silver och brons och ni har chans att vinna.

Häng med i Handbollsjakten och tävla om ett spännande besök till er skola eller fritidshem med Handbollslandslagets förbundskaptener och representanter från Tetra Pak. Handbollsjakten är även öppen för idrottsföreningar som vill delta! Besöket kommer bli fullt av roliga överraskningar. Samla handbollar tillsammans i klassen eller gruppen, genom att klara olika utmaningar i tre nivåer – guld, silver och brons och ni har chans att vinna.

Handbollsjakten startar den 1 september 2020 och avslutas den 18 april 2021. Det är upp till varje klass och fritidshem att bestämma när man väljer att starta under perioden och hur man vill planera in sin jakt på de olika bollarna i den ordinarie verksamheten.

figurer
Målsättningen med Handbollsjakten är att skapa en rolig aktivitet för alla elever från årskurs 3 till årskurs 8 kring handboll och hållbarhet som ökar gemenskapen i gruppen genom att eleverna har ett gemensamt mål att kämpa mot. Målet är gemensamt och alla kan vara med, oavsett hur mycket ni har spelat handboll tidigare och er ambitionsnivå.

Dessutom är Handbollsjakten ett stöd för del av idrotts- och livsstilsundervisningen. Handbollsjakten är också en hjälp för såväl skolan, fritidshemmet och den enskilde individen att blir mer medveten om sin egen miljöpåverkan och vad man själv kan göra för att leva en hållbar livsstil.

Så går det till

Under Handbollsjakten som pågår till och med 18 april 2021 ska klassen/gruppen samla olika handbollar. Handbollarna består av olika utmaningar indelade i tre olika nivåer (guld, silver, brons). Det finns totalt 16 utmaningar (4 guld, 3 silver och 9 brons). De klasser eller grupper som har samlat ihop flest handbollar är med i utlottningen om att få ett oförglömligt besök av Handbollslandslagets förbundskapten (dam eller herr) och representanter från Tetra Pak. Dessutom utlovas härliga överraskningar till alla i klassen.

1:a pris – minst 7 utmaningar varav 3 guld
Klassen eller gruppen ska klara 7 utmaningar varav 3 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av förstapriset som är ett oförglömligt besök av Handbollslandslagets förbundskapten (dam eller herr) samt representanter från Tetra Pak. Härliga överraskningar utlovas till alla i gruppen.

2:a pris – minst 4 utmaningar varav 2 guld
Klassen eller gruppen ska klara 4 utmaningar varav 2 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av härliga överraskningar till alla i gruppen.

3:e pris – minst 2 utmaningar varav 1 guld
Klassen eller gruppen ska klara 4 utmaningar varav 2 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av härliga överraskningar till alla i gruppen.

Utmaningarna kan vara allt från att genomföra en lektion med handbollsfokus, göra ett hållbarhetsquiz, återvinna kartongförpackningar hemma till att diskutera vad som är ett bra mellanmål. Varje utmaning redovisas med en bild, lite text eller en kort film. Du kan enkelt redovisa direkt från en smartphone, både bild och film. Alla bilder, filmer och texter blir publika på denna sida. När en utmaning är redovisad kommer er handboll av aktuell valör att visas i sammanställningen.

För en skola som har många klasser eller fritidsavdelningar så kan ni naturligtvis anmäla mer än ett lag i Handbollsjakten, för att utmaningarna ska fungera så smidigt som möjligt.

Anmäl er till Handbollsjakten redan idag!