Resterkocken

Är du skolans bästa resterkock? Kan du laga något kreativt och gott med rester som annars riskerar att slängas? Eller vill du lära dig hur? Då ska du vara med i Resterkocken!

I höst är det dags för den årliga matlagningstävlingen Resterkocken som riktar sig till barn och unga i grundskolan! Tävlingen är en möjlighet för våra barn att lära sig mer om hur matrester och livsmedel med kort bäst före-datum kan tas tillvara istället för att slängas.

Visste du att en familj på fyra personer slänger drygt 1 kilo mat per dag? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. Nu har du chansen att göra en insats och rädda resterna hemma i kylen – och samtidigt tävla om 10 000 kr eller 3000 kr till klasskassan och presentkort från Matsmart.se

Resterkocken riktar sig till barn och unga i grundskolan och har som mål att minska matsvinnet samt öka kunskapen om livsmedlens hållbarhet och användningsområden. Tävlingen är ett initiativ från Sysav, NSR, NÅRAB, VIVAB och LSR samt Svenljunga och Kristianstad.

Såhär går det till:

1. Laga något smarrigt på rester och livsmedel som annars riskerar att slängas.
2. Fota, filma eller skriv ned receptet.
3. Ladda upp bidraget på resterkocken.se
4. Samla hjärtröster och håll tummarna för att just din klass vinner!