Skolklassikern

Skolklassikern, som är en av Sveriges största barn- och undomshälsosatsning någonsin, inspirerar barn och ungdomar till att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Väck lusten till rörelse, delta i hälsoinspirerande uppgifter i energiutmaningarna och delta i de frivilliga snabbhetspriserna. Har ni vad som krävs för att ta er an Skolklassikern?

Rörelseglädje är början på en sund livsstil, som i sin tur leder till hälsa, välbefinnande och bättre skolresultat – men framförallt ett liv som ger bättre möjligheter och i slutändan mer självförtroende och glädje till våra barn. Skolklassikern vill inspirera till detta!

Skolklassikern, som är en av Sveriges största barn- och undomshälsosatsning någonsin, inspirerar barn och ungdomar till att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Väck lusten till rörelse, delta i tävlingsmomenten och energiutmaningarnas hälsoinspirerande uppgifter. I energiutmaningarna finns det snabbhetspriser, som är helt frivilliga.

Tävlingen består av åtta obligatoriska tävlingsmoment samt fyra frivilliga snabbhetspriser.

De obligatoriska tävlingsmomenten består av att klassen tillsammans ska avverka sträckorna som ingår i de stora och traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet). De fyra övriga tävlingsmomenten, energiutmaningarna, består av olika inspirerande hälsouppgifter som klassen tillsammans ska lösa.

Skickar klassen in energiutmaningarna innan ett specifikt datum, är klassen med och tävlar om fina snabbhetspriser från Skolklassikerns partners. Detta är helt frivilligt och klassen kan delta i ett snabbhetspris, alla eller inget.

Skolklassikern 2020/2021 pågår fram till och med den 14 maj 2021 och är för elever i årskurs F-6. Lycka till!

Besök sajten på www.skolklassikern.se