SM i Fågelholk

Naturskyddsföreningen bjuder in alla grundskole- och gymnasieklasser till SM i Fågelholk 2022 – en kul aktivitet för hela klassen!

Genom att snickra ihop och sätta upp fågelholkar gör ni en viktig insats för fåglarna och är samtidigt med och tävlar om den åtråvärda titeln ”Årets holkbyggare 2022”.

Visste du att det råder bostadsbrist för många fåglar? Det är ont om gamla och murkna hålträd som är lämpliga för fåglar att bygga bo i och bostadsbristen ökar. Det beror bland annat på att skogsbruket tar bort lövträd och inte låter träd bli gamla. Ta därför chansen att hjälpa fåglarna genom att bygga holkar.

Alla vinnare i SM i Fågelholk kröns med titeln ”Årets holkbyggare 2022” och får ett fint diplom. Vinnarholkarna publiceras på Naturskyddsföreningens hemsida och kanaler i sociala medier.

Varje deltagande klass kan tävla med en eller flera fågelholkar i följande tre kategorier:
• Förskola årskurs 1–3
• Årskurs 4–6
• Årskurs 7–Gymnasium

Så deltar ni i SM i Fågelholk:

1. Samla din klass och skapa era holkar. Kom ihåg – fantasin har inga gränser! Men tänk på att det finns vissa byggregler att tänka på. Mer information hittar du på vår tävlingssajt.

2. Anmäl er genom att ladda upp bilder av era holkar via anmälningslänken på tävlingssajten. Sista dag för anmälan är den 28 februari 2022

3. Efter sista anmälningsdag är det dags för juryn att utse de holkar som går vidare till finalen. Finalisterna kontaktas och ombes att skicka sina holkar till oss.

4. Dags för röstning! När finalisterna är valda är det dags att rösta fram Årets vinnarholkar 2022. Röstningen sker på Naturskyddsföreningens hemsida och annonseras ut i Naturskyddsföreningens sociala medier.

Mer information, anmälan och tävlingsregler hittar du på vår tävlingssajt.

Lycka till med ert holkbygge!